„Először minden növénnyel az otthon körüli kertemben kísérleteztem. Majd 10 éve ültettem el az első növényeket a Patikakertben.”
Hogyan függ össze a talajélet és az immunrendszer? A jelenlegihez hasonló vagy még erősebb járványok jönnek-mennek majd a közeljövőben, hiszen Földünkön minden élőlény számára gyorsan szűkül az élettér… egyébként sajnos pont az ember miatt… Minden élőlény élni akar…ugyanis ezt a „feladatot kapta”, amikor élővé vált… és …
2021. december 2.
Tudtátok, hogy még nem is olyan rég a baromfi és a gyümölcsfák egyfajta szimbiózisban éltek a vidéki portákon? A gyümölcsfák alatt kapirgáló tyúkok és egyéb baromfi komoly kártevőgyérítést végeztek, védték a fákat, permetszerek nélkül… és közben persze jót lakmároztak 🙂 … Nem, nem a gyári tápból… hiszen nekik is ugyanolyan fontos a…
2020. november 8.
Járványok voltak, vannak és lesznek. Várhatjuk a megoldást másoktól, de szerintem az a legjobb, ha mi magunk is teszünk azért, hogy a szervezetünk megfelelően védekezni tudjon velük szemben. A baktérium egy ici-pici előlény, 1 gr talajban 40 millió van belőle! Baktériumok nélkül nem élhetnénk, a testünkben 10-szer több mikróba van, mint a saját sejt…
2020. augusztus 30.
A hollywood-i színészek is használják a kapszaicin jótékony hatását, Jennifer Lopez, de még Brad Pitt is :-)!!!…és azért ez már tényleg „valami”, nem ;-)?! A kapszaicin egy termogén anyag, ami serkenti a metabolizmust, azaz fokozza a kalóriaégetést. Most ugye ezért esszük, de nagyon sok más jó hatása is van. Meglepő lehet, de jótékony hatássa…
2020. június 3.
A koreai kimchit már bemutattam, és remélem, mindenki, aki sokáig, egészségben szeretne élni, azóta el is készítette és fogyasztja ;-)! Metabolizmust gyorsító sorozatom harmadik leveseként most ebből a fermentált zöldségből készítettem egy gyors levest. Ugyan van „igazi” kimchi leves is, a neve kimchi-guk, de azt szójatofuval készítik, és én szó…
2020. május 27.
Sorozatom második levese nem is annyira különleges. Vagy talán mégis? Épp egyeseltem a sárgarépát az ágyásaimban, és azon törtem a fejem, hogy miért kerülöm én ezt a munkát annyira, minden éven?! A szívem hasad meg a zsenge, ezeknek az élettel teli növénykéknek a kihúzgálásakor… (és ezért aztán jó sűrűn nő a sárgarépám, teljesen szakszer…
2020. május 22.
Sorozatom első darabja egy nem mindennapi zellerkrémleves. A célom az, hogy kicsit megpiszkáljam az anyagcsere rendszerem, hiszen időnként szükségünk van erre, mert sajnos, több okból is hajlamos lassulni, még akkor is, ha sok mindent megteszünk azért, hogy ez ne történjen meg. 🙁 Ez a leves (és terveim szerint a többi is) többféleképpen hat majd pozitív…
2020. május 18.
Van már sült cékla és fermentált cékla is a receptjeim között. De a nyers céklasalátának egy olyan verzióját mutatom most be, ami szerintem az egyik legjobb ízvilággal rendelkezik, nem mellesleg pedig gyulladásgátló hatóanyagokkal van felturbózva. A gyömbér, főleg, ha nyersen fogyasztjuk, nagyon jó gyulladáscsökkentő. Persze kitűnő főzve, pirítv…
2020. február 14.
Mivel az ételek készítésénél már régóta használok érdekes eceteket, emellett többször is olvastam az egészségünkre való pozitív hatásukról-, ezért múlt ősszel készítettem saját, élő ecetet. Jó minőségű borecet- és almaecet alapon, a kiválasztott bogyós gyümölcseimmel, vegyesen, különböző kombinációkban. Mivel a Szent István Egyetemi…
2020. január 23.
Nincsenek termékek a kosárban.