„Először minden növénnyel az otthon körüli kertemben kísérleteztem. Majd 10 éve ültettem el az első növényeket a Patikakertben.”
Ebbe az ételbe fokozatosan egyre több zöldséget belecsempészhetsz, bár az alapja a krumpli és a tojás. Nagyon tápláló, finom, és egyszerű étel. Én vendégvárónak is nagyon szeretem.
2025. május 16.
Tavasszal minden formában ajánlom a csalánt. Nem tudok eleget lelkesedni érte, ebben a tápanyaghiányos világban minden egyes kertben kellene legyen csalán. Most viszont egy újabb „csalános” fejezetet nyitottam ezzel a finom, puha süteménnyel. A pitypang szirom és a citrom még gazdagabbá teszi ezt az ünnepi édességet. Ne félj tőle, próbáld ki! Nem fogod megbánni 🙂 !
2025. április 15.
Mikor nemrég először készítettem ezt a receptet, – teljesen saját kútfőből-, kicsit izgultam.Ugyanis a fermentált arónia sós, fanyar. Az agyunk a bogyósok láttán édes, vagy legalábbis nem sós ízt vár.De a fekete berkenye annyira jó élettani hatásokkal bír, hogy azon törtem a fejem, hogy hogyan tudnám a tejsavasan erjesztett verzióját valahogy elkészíteni. Azért a fermentáltat, mert azoknak, akiknek komoly bélproblémái vannak, a fermentált jobb megoldás, mint a nem fermentált, Ugyanis az erjesztés során feltárul a beltartalom, és könnyebben szívódik fel, azaz biológiailag hasznosul.
2025. március 9.
Talán ismeritek a „baba ganoush”-t, a Közel-Kelet kedvelt padlizsánkrémét. Hasonló a mi erdélyi padlizsánkrémünkhoz, de majonéz helyett tahinivel, azaz szezámmagkrémmel készül. Én most csavartam rajta egyet, citromlé helyett fermentált cukkinivel oldottam meg a szükséges savasságot. Sőt, még egy spontán ötlettől vezérelve, fermentált paradicsom héjából készült fűszersóval tálaltam.
2025. március 9.
A csalán, ez az elfeledett tápláló és gyógyító növény, sokkal, de sokkal többet érdemelne, mint amennyit foglalkozunk vele. És főleg, mint amennyit fogyasztunk belőle. Ebben a salátában ugyan mellékszereplőnek tűnik, és nem is látszik a képen, hogy ott van, mégis most, tavasszal, tekintsünk rá főszereplőként.
2025. március 9.
Tartalomjegyzék: Bevezetés A fekete málna (BR), más néven Rubus Occidentalis, egy Észak-Amerikában őshonos málnafajta, amely kiváló frissen fogyasztva, vagy akár gyümölcspürék…
2025. január 19.
Az olajos magvak évezredek óta részesei a humán táplálkozásnak és már az ősi orvoslásban is alkalmazták őket. Kedvező tápanyagtartalmuknak köszönhetően szerves…
2024. november 11.
Bevezetés Az Égerlevelű Fanyarka (Amelanchier Alnifolia Nutt.), Észak-Amerika nyugati területénőshonos lombhullató cserje, melynek édeskés bogyós gyümölcse kiváló nyers fogyasztásra éskülönböző élelmiszer-ipari…
2024. május 24.
A BIO Super Froot szárított lapkák a Patikakert sűrített gyümölcspüréinek (Froot Ritual) kényelmes, ezenkívül további rostanyagokkal és különböző antioxidánsokkal dúsított változatai. A lapkákat azoknak ajánljuk, akik elfoglaltságuk miatt inkább magukkal szeretnék vinni és nap folyamán bármikor fogyasztani. Nem igényelnek hűtést, és az egyes lapkák rendkívül jól kombinálhatóak egymással. Javasoljuk a minél változatosabb fogyasztásukat!
2024. február 24.
Nincsenek termékek a kosárban.